Adrian suferă de paralizie cerebrală

Oferă-i șansa la o viață mai ușoară și primești în dar masaj gratuit!

Povestea lui Adrian

Nota 1 la naștere

Adrian are 35 de ani. A primit la naștere nota 1 și 0 șanse la o viață normală. Mentalitatea anilor ‘90 era, încă, specifică comunismului, nu se practica terapie iar locul copiilor bolnavi era în cămin.

Fără acces la internet, fără bani, fără speranțe din partea medicilor, parinții lui Adrian, Sabina și Nicolae Iagăru, s-au ambiționat să-si salveze copilul, să-i înțeleagă boala și să-i dea o șansă la viață. Nu știau ce înseamnă pareză cerebrală, dacă era o afecțiune care se putea vindeca sau cu care trebuiau să lupte o viață întreagă. 

Dar au ales să lupte pentru copilul lor și în acest drum au întâlnit oameni și medici care i-au sfătuit și ajutat enorm. În anii 1990-1991, Adrian a primit tratament din partea unei echipe de medici din Germania. La vârsta de 3 ani, apoi și la 4 ani a fost operat de dr. Pancu. Adrian are 5 operații la piciorul stâng și o operație de alungire de tendon la piciorul drept.  

La vârsta de 7 ani, când Adrian ar fi trebuit să intre în clasa I, a primit o altă lovitură din partea vieții. Medicul psiholog care l-a testat a concluzionat că Adrian nu poate urma nicio formă de învățământ, ba mai mult, temperamentul său este unul violent iar cu timpul, această violență avea să-i afecteze pe membrii familiei. Familiei i s-a sugerat, din nou, să-l interneze într-un cămin. 

Progres

Adrian a fost, în schimb, educat acasă. A început ședințele de logopedie la 8 ani și a trebuit, din nou, să fie operat pentru că avea limba prinsă și nu putea vorbi. 

În 2016, Adrian era asistat de mama lui în orice lucru pe care îl făcea. Un an mai târziu, cu ajutorul ședințelor de kinetoterapie și masaj terapeutic au început să se vadă îmbunătățiri, dar familia nu și-a mai permis costurile și a întrerupt ședințele la cabinet. 

Terapeutul Levi Csata a continuat să meargă, ani de zile, acasă la Adrian, să-i faca masaj terapeutic iar pentru Adrian gestul lui Levi a însemnat, dincolo de relație terapeut-client, a găsit în Levi un prieten. Cineva care credea în șansele lui. 

Adrian a făcut progrese uriașe, de la urcatul în autobuz singur, urcatul scărilor- rezultate care prin automotivarea lui s-au menținut fără nicio problemă.

Darul Masajului

În continuare, Adrian are nevoie de terapie, iar aceasta înseamna kineto- pentru mișcare dar și terapie psihologică. Dacă nu le face, progresul lui Adrian se pierde. O viață normala pentru Adrian, înseamnă să urmeze terapia de kineto și consilierea psihologică iar pentru aceste terapii, Adrian are nevoie de ajutorul nostru.

Adrian este ambițios și își dorește doar să aibă o viață normală, pictează icoane pe sticla de 7 ani și „Am un caiet în care scriu pentru ca să nu uit litere, dacă merg pe undeva, să nu mă fac de minune.”, ne spune el.

Fii și tu alături de Adrian! Împreuna putem să-i oferim șansa la o viața mai ușoară. Te așteptăm în perioada 17 – 18 decembrie la Promenada Sibiu, etaj 1. Terapeuții Reflexovital îți vor oferi masaj, în schimbul unei donații pentru Adrian.

Dacă nu poți ajunge, dar vrei să ajuți, poți dona în contul:

RO51BTRL03301201I76737XX

TITLUAR CONT: SABINA IAGĂRU

Donează și trăiești mai mult, mai sănătos și mai fericit!

Facebook
Twitter
LinkedIn